دوگانه پذیرش FATF

‏چرا ایران عدم پذیرش ‏‎FATF‎‏ را ترجیح داد؟‏
1398/12/05 دوشنبه - 17:00

جمعه گذشته، ایران از سوی کارگروه ویژه اقدام مالی (FATF) در لیست سیاه قرار گرفت. به این معنی که هر کشوری با ایران مراوده مالی داشته باشد، مشکوک به پولشویی و یا حامی تروریسم می‌باشد.

FATF

با این اقدام دست آمریکا برای به انزوا کشاندن ایران بازتر شده و به احتمال قوی، آمریکا راهی هموارتر جهت ایجاد کمپین ضد ایرانی در پیش خواهد داشت. چرا که دیگر کشورهایی همچون روسیه، چین، عراق، ترکیه و ... که تا این زمان به مراودات خود با ایران ادامه می‌دادند، دیگر با احتیاط و ملاحظه به مراتب بیشتر این کار را ادامه خواهند داد تا کمتر در مظان اتهام قرار گیرند و از لیست سیاه FATF مصون بماند.

financial Action Task Force
dont accepting FATF

چنانچه در تصویر پیداست عدم پذیرش FATF از سوی ایران هزینه‌های زیادی را برای ایران به دنبال خواهد داشت که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. قرار گرفتن در لیست سیاه FATF (به عنوان اتهام به پولشویی و حمایت از تروریسم)
  2. ایجاد تنگناهای بیشتر در مراودات مالی با جهان
  3. عدم افتتاح حساب بانکی برای ایرانیان
  4. بسته شدن حساب ایرانیان در خارج از کشور
  5. بالا رفتن هزینه مراودات مالی تا 15درصد
  6. از همه مهمتر سهولت در ایجاد اجماع جهانی ضد ایران

طی دو هفته اخیر به دلیل پیش بینی این شرایط، بازار ارز دچار تلاطم شده تا حدی که تنها در روز بعد از این اعلام قیمت ارز 1000 تومان شاهد افزایش بوده است. طبیعی است این افزایش قیمت ارز یا کاهش ارزش پول می‌تواند آثار زیانباری را در پی داشته باشد، حتی اگر این افزایش موقت به نظر برسد، نوسانات ناشی از آن آثار مخربی در اقتصاد ایجاد می‌کند.

Falling Riyal

پر واضح است زمانی که مبادرت کشورها برای مبادلات مالی با ایران کاهش یابد، درآمد های ارزی ایران را کاهش داده و از طرفی تعداد محدود مراودات جهانی نیز با افزایش هزینه همراه خواهد بود و این دو موضوع، کاهش ارزش پول ملی را در پی خواهد داشت. عدم پذیرش FATF از سوی ایران این را نشان می‌دهد که با وجود تعدد هزینه‌های عدم پذیرش در برابر هزینه‌ های پذیرش FATF ، ظاهرا ایران کفه ترازوی خالی تر را سنگین‌تر احساس می‌کند و اولویت خود را در حفظ آنچه دارد قرار داده و نه چیز دیگری !!!


X
X
×